Mevrouw Gugol is langer van stof geworden

Home/Blogs, Mevrouw Gugol, SEO/Mevrouw Gugol is langer van stof geworden

Al jaren helpt mevrouw Gugol iedereen graag met haar antwoorden op de vragen die men intypt in het zoekvakje. Ze geeft er mooie lijstjes voor terug met mogelijke oplossingen. Suggesties waarover ze tot nu toe altijd maximaal twee regels tekst kwijt wilde. Tot een paar weken geleden. Toen rekte ze ineens de regels op: van 160 karakters naar 320 karakters. Dat betekent van twee regels uitleg over een pagina naar maar liefst vier regels.

Waarom?

Wilde mevrouw Gugol in de voetsporen van Twitter treden? Dat is een goede vraag. Het is nu wel net of ze meer tijd voor je heeft. In “4 regels” vertel je nou eenmaal meer over een pagina. En in vier regels leest een lezer of zoeker ook beter of de pagina bij hem of haar past.

Al je omschrijvingen aanpassen?

Tijdelijk vallen websites zonder ingevulde omschrijvingen ineens veel meer op. Als tekstschrijvers of zoekmachine-bewuste ondernemers hebben wij alles nog ‘keurig’ in twee regels gepropt. Met behulp van een vakje in de “Yoast” SEO tool. Als je er nu zelf niets aan doet, dan blijft mevrouw Gugol altijd alleen maar jouw twee opgegeven regels tonen. Van een pagina waarbij niets is ingevuld in dat vakje, gaat mevrouw zelf op zoek naar vier regels. Dus nu trekt ze anderen voor met meer regels. Wil je erbij horen, dan moet je even een bakkie doen met mevrouw Gugol.

Wat te doen…

Breid zo snel mogelijk al je omschrijvingen uit van 160 naar 320 karakters. Werk je ook met die handige tool van Yoast? Dan kun je vanaf nu met een gerust hart vier regels tekst invullen om beloond te worden met een groen bolletje. Yeah! Zorg er wel voor belangrijke zoekwoorden voor die pagina twee keer te vermelden in de omschrijving. Dat vindt mevrouw Gugol fijn.

En dan? Afwachten tot ze weer een kijkje komt nemen op je site. Zodat ze je langere omschrijvingen in haar lijstjes verwerkt. Heb je iets meer haast? Stuur dan de inhoudsopgave van je site aan haar door. Of laat je websitebouwer dat voor je doen. Misschien helpt dat. Maar je weet het nooit met deze drukke dame.

Kan ik je misschien helpen?

Meer van jezelf laten zien, is het devies. Werk aan de winkel voor jou, maar goed voor je zichtbaarheid. Wil je je omschrijvingen snel uitbreiden, maar heb je hulp nodig? Dan help ik je graag. Ik ken mevrouw Gugol goed en ga met plezier mee op de koffie :).

Laat me weten welke website je hebt, dan maak ik een prijsje voor je…

Monique van Dam
monique@marketingenergy.nl


Bron: http://test.marketingenergy.nl/mevrouw-gugol-is-langer-stof-geworden/
Photo by Andisheh A on Unsplash

Eerdere blogs

Nieuw: Workshop SEO schrijven voor tekstschrijvers!