De wereldwijde bieb van mevrouw Gugol

Home/Blogs, Content Management, Mevrouw Gugol, SEO/De wereldwijde bieb van mevrouw Gugol

Bij Google denken veel mensen aan het machtige, grote bedrijf. Wie zit daarachter? Een slimme, wellicht zelfs sluwe zakenman? In ieder geval iemand die soms wantrouwen oproept. Waarom doet Google wat hij doet? Kennis is macht. Wat doet hij ermee? Kortom, niet altijd een positief beeld. Maar ik zie het anders… :). Mag ik je voorstellen aan mevrouw Gugol?

Wereldwijde bibliotheek

De oorspronkelijke missie van ‘mister’ Google is om informatie overal ter wereld voor iedereen beschikbaar te maken. Zelfs in de uithoeken van Afrika. Een nobele gedachte! Daar hoort voor mij geen manfiguur bij, maar een wat oudere, wijze vrouw. Mevrouw Gugol is voor mij de vriendelijk dame van de bibliotheek, de mooie wereldwijde bieb.

Als ik iets zoek, loop ik naar haar balie waar ik word opgewacht met een glimlach. Eigenlijk weet ze bijna wel wat ik zoek, maar ze laat het me toch zelf vragen. Maak ik een foutje of ben ik niet duidelijk, dan geeft ze een vriendelijke suggestie. “Bedoelde je misschien dit?” Binnen no-time haalt ze van de juiste schappen de informatiepagina’s tevoorschijn die ik zoek. Ze vertelt erbij dat ze de eerste drie zelf ook heeft gelezen. En dat het écht wat voor mij is. Bij sommigen vertelt ze erbij dat ook anderen deze stukken erg waarderen.

Mevrouw Gugol heeft het snel gevonden

Omdat alle info goed gecodeerd was, met de juiste etiketjes erop, stond het op de goede planken. En was het zoeken blijkbaar een kleine moeite. Wil ik mijn eigen ‘boek’ ook in de bieb hebben? Dan hoef ik haar alleen maar goed uit te leggen waar het over gaat. Dan kan ze mijn verhaal ook snel aanbieden. Vooral als ik haar vertel wie van mijn informatie kan profiteren. Als een dame van mijn doelgroep dan aan de balie staat, is de match hopelijk snel gemaakt.

Kortom, het is zaak om vriend(inn)en te worden met mevrouw Gugol. Vertel haar duidelijk over het wie, wat, waar en waarom. Hoe je dat het beste kunt doen? Lees erover in mijn volgende blog over mevrouw Gugol.

Monique van Dam

Bron: http://test.marketingenergy.nl/de-wereldwijde-bieb-van-mevrouw-gugol/

Andere blogs in deze serie

Mevrouw Gugol is langer van stof geworden

Al jaren helpt mevrouw Gugol iedereen graag met haar antwoorden op de vragen die men intypt in het zoekvakje. Ze geeft er mooie lijstjes voor terug met mogelijke oplossingen. Suggesties waarover ze tot nu toe altijd maximaal twee regels tekst kwijt wilde. Tot een paar weken geleden. Toen rekte ze ineens de regels op: van 160 karakters naar 320 karakters. Dat betekent van twee regels [...]