SEO staat voor search engine optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Het bestaat al wel een tijd, dus meestal hebben mensen die ik spreek er wel een keer van gehoord. Maar het roept altijd vragen op. En vaak negatief van toon. Moet je er iets mee? SEO? Wat zit daar achter? Hoe kun je dat nou omkeren? Is een leuke, luchtige SEO workshop voldoende?

De reacties zijn meestal niet gelijk enthousiast. Ja, ik moet er iets mee maar… Ja, het is belangrijk om beter gevonden te worden, maar… Te technisch, spannend, moeilijk, ingewikkeld, onbekend (en dus onbemind), hard werken. Een hoop maren, een hoop bezwaren.

Waar doe je het eigenlijk voor

Dat is voor mij persoonlijk de belangrijkste drijfveer. Duidelijk maken: waar doe je het voor, dat SEO? Voor mensen die concreet ergens naar op zoek zijn. Ze zoeken misschien op mindfulness, dat kan. Dat is vanuit je eigen product uit geredeneerd. Maar wat is het probleem? Waarvoor zoekt men een oplossing? Een korte zoekwoordenanalyse legt al gauw een hoop concrete ‘waargebeurde’ varianten op tafel. Mensen die intypen dat ze niet lekker in hun vel zitten. Concrete hulpvragen, waar jij als specialist antwoord op kunt geven. Dáár doe je het voor! Antwoorden bieden, dat is wél fijn to

ch? Dat je met een paar SEO tips het Google makkelijker maakt om jouw antwoord aan te bieden, dat is dan maar zo. Een middel om je doel te bereiken. Iemand anders op de wereld helpen.

SEO als positief middel

Nee, SEO is geen doel, het is een middel . Het is een middel om beter gevonden te worden door mensen die jouw diensten nodig hebben. Door beter na te denken over jouw (potentiële) klanten en waar zij op zoeken, Maak het niet direct te ingewikkeld voor jezelf. Laat de hele technische SEO basis goed checken door je website bouwer en werk zelf op pagina niveau aan de best bereikbare tekst.

Anders kijken

Als je jezelf beperkt tot wat jij met je tekst en afbeeldingen kunt doen om je pagina optimaal te maken, ben je al een heel eind. Zo hou je er plezier in. Dan krijg je energie van de zoekwoordensuggesties en werk je aan de antwoorden. Hopelijk kun je dan SEO associëren met:

  • Concreet
  • Efficiënt
  • Antwoorden vinden
  • Antwoorden bieden
  • Zoeken en vinden
  • Ontdekking van kansen

SEO Bloggen met plezier een succes.

Leerzaam

Het grote plaatje van Google en van SEO vertel ik zelf heel graag. Het geeft mijzelf houvast en geeft me focus. Dat is wat ik ook vaak hoor als leerzaam. Wil jij dit ook horen, meld je aan voor de SEO workshop Bloggen met Plezier.

SEO Wat zit daar achter? Dat leer je tijdens de workshop