De waarde van content op websites is de laatste jaren enorm gestegen. Vooral omdat Google en andere zoekmachines voldoende en relevante informatie op een website willen zien. Bovendien moet de content ook nog eens origineel zijn. Zo krijgen online bezoekers tenslotte betere en meer betrouwbare zoekresultaten te zien. Mijn naam is Monique van Dam van Bilancia Marketing Energy. Ik help bedrijven bij het migreren, verzamelen, plaatsen en redigeren van content op websites.

Goede, unieke content

Inhoud op een website moet de bezoeker antwoord geven op hun vragen. Daarom is zoekmachine optimalisatie ook zo belangrijk. Dan weet je waar je klanten op zoeken. Maar overdrijf het niet om beter te scoren op 1 zoekwoord. Dubbele (duplicate) content wordt direct herkend door zoekmachines. Dat kan ervoor zorgen dat je minder hoog komt te staan. De doelstelling van Google: iedereen moet zijn of haar website van goede informatie voorzien voor hun (potentiële) klanten. Zo wordt het internet betrouwbaarder. En dus nog waardevoller.

Content migratie, content management en meer

Met mijn jarenlange ervaring met marketing communicatie en veel verschillende content management systemen kan ik uitstekend bijdragen aan de inhoudelijke verhuizing en verbetering van websites.

  • Content migratie – Samen met een team zorgen voor het goed overzetten van honderden pagina’s aangepaste content in een nieuw content management systeem. Daarbij samenwerken met interne stakeholders, ontwikkelaars van cms componenten, etc. Dat heb ik inmiddels gedaan voor VGZ en voor Vattenfall (voorheen Nuon). Met respectievelijk Sitecore en Episerver. Lees ook mijn blog hierover
  • Content management – Het bijhouden van websites door het toevoegen van inhoud. In de vorm van pagina’s, nieuwsberichten, relevante foto’s en tabellen.
  • Webredactie – Als webredacteur zelfstandig website teksten schrijven. Op basis van input van de klant of via telefonische interviews voor recensie verhalen en success stories.
  • SEO – Het volgens de regels van zoekmachineoptimalisatie schrijven van seo teksten. Maar ook het geven van technisch seo advies over verbeteringen die website bouwers eventueel nog aan kunnen brengen.

Op zoek naar een content (migratie) manager ?

Neem vandaag nog contact met mij op via 06-28650858