Webredactie: website teksten met inhoud

Het hebben van een mooie website is niet genoeg. Alles draait om de content. Om de inhoud. Hoe meer inhoud de website heeft hoe beter, hoe betrouwbaarder. U wilt alle aspecten van uw organisatie belichten, uw kwaliteiten voor de klanten, succesverhalen en nog veel meer. Grotere bedrijven met een marketingafdeling of communicatie afdeling zorgen zelf voor teksten. Toch geen tijd? Schakel Bilancia in voor freelance webredactie.

Website teksten

Folderteksten of teksten voor het web zijn doorgaans niet hetzelfde. Voor het web is een logische indeling met een heldere inleiding belangrijk en overzichtelijke alinea’s met sprekende tussenkopjes. Bilancia is in staat om op basis van materiaal van het bedrijf zoals folderteksten en input van medewerkers en klanten, goede website teksten te maken die er toe doen. Website teksten die prettig lezen en uitnodigen tot actie.

Webredacteur of webmaster

Een webredacteur is iemand die binnen het content management systeem achter de website de al dan niet zelf geschreven teksten kan plaatsen en voorzien van beeldmateriaal. Een webmaster heeft een veel meer technische taak, zorgt ervoor dat de website als geheel foutloos werkt, maar is niet altijd commercieel ingesteld. Bilancia heeft al jaren ervaring als webredacteur, maar weet met technische kennis meer dan gemiddeld ook technische zaken te verbeteren. In samenwerking met een technische webmaster of websitebouwer kunnen zo niet alleen inhoudelijke, maar ook uiterlijke verbeteringen optreden. Met welk content management systeem dan ook.

Webredactie met SEO ervaring

Een belangrijke kwaliteit die een webredacteur moet hebben, is inzicht in zoekmachineoptimalisatie, of wel SEO en ZMO. En niet alleen inzicht, maar ook de kunst om SEO website teksten te schrijven. Bovendien kunnen er technische SEO beperkingen zijn die eerst opgelost moeten worden voor een beter resultaat. Ik beschik inmiddels al jaren over deze kennis en ervaring.

Webredacteur gezocht?

Bent u op zoek naar een freelance of interim webredacteur die snel in te werken is en door kennis snel resultaten kan boeken, neem dan contact met mij op.

Monique van Dam
06-28650858