Ik voel mij als een vis in het water als ik mijn kennis in kan zetten, als ik voel dat ik een toevoegde waarde heb die ik naar buiten kan brengen. Creëren met woord en beeld op “papier”, maar ook spreken voor een groep mensen. Ik weet dat ik veel te vertellen heb, hoewel mijn innerlijke saboteurs vaak nog net iets te veel kracht hebben. Ze vinden dat ik nog niet genoeg weet. “Wie ben jij nou helemaal om het podium te pakken?” Toch wil ik het hebben over werken op gevoel.

Veilig achter de laptop

Ja, ik weet het. Drie jaar geleden wilde ik alleen maar achter mijn laptop zitten, veilig en vertrouwd. Focussen op mooie websites vullen, knippen en plakken 2.0. Afgeschermd door mijn lieftallige collega zelfstandigen Els en Jolien die de hardere werkelijkheid van offertes, feedback en verbeterpuntjes zo super kunnen filteren naar uitnodigende aanmerkingen gelardeerd met inspirerende complimenten. Ondanks dat ik ze super dankbaar ben voor hun klussen en dat altijd zal blijven, wilde ik ook meer. Iets anders erbij.

Kennis delen

Ik besloot mijn kennis op een andere manier ook te willen gaan delen. Een weekend Business Bootcamp was de bewuste schop onder mijn kont die ik zocht en zette veel in beweging. Voorzichtige beginnetjes met een eigen SEO introductietraining. Langzaam groeide en groeit het vertrouwen dat ik anderen vóór kan gaan in HSP zijn en tóch naar buiten treden. Authentiek zijn.

Maar wat is de rode draad in mijn verhaal? Ik wil verbinden, connecties leggen en ‘empoweren’. Werken op gevoel. En daar een speelsheid en intuïtie aan toevoegen die ik zelf grotendeels nog mag leren. Serieuze business vertalen naar intuïtief dingen laten ontstaan. Ruimte maken voor een creatieve werkplek, kansen manifesteren, werken met gemak vanuit ‘flow’. Eerst rust pakken en van daaruit pieken. Eerst je gevoel ‘pakken’ en pas daarna aan het werk. Meer mee kunnen nemen naar de zaak dan alleen je hoofd. Jezelf kunnen verrassen door deuren open te zetten die gesloten leken. Het nieuwe werken, maar dan anders.

Werken op gevoel

Meestal gaat het ‘echte’ nieuwe werken over de technische dingen die nodig zijn voor het werken vanuit huis. En over het loslaten van managementcontrole en vervangen door eigen verantwoordelijkheid. Voor mij gaat het nieuwe werken ook over het werken vanuit jezelf, werken op gevoel. Creëren wat je voor je ziet, loslaten dat daar eerst een goedgekeurd plan voor moet zijn.

Een nieuwe intentie

Monique van Dam

Ik wil nooit meer een vast plan hoeven te maken en mijzelf vastzetten in de kaders die dat schept. Niet meer meewerken aan indekbehoeftes en controledrang van angstige en onzekere managers. Ik wil organisch aan de slag gaan, zien wat er kan ontstaan in los contact met anderen. Onvermoede talenten bij mijzelf en anderen ontdekken en dan weer stappen maken. Ik wil creëren en verrassen. Ik weet van mijzelf dat ik dan meer bereik. Voor iedereen. Dat is mijn intentie.

Zoek je een gastspreker over online zichtbaarheid of bewustzijn in zaken? Dat doe ik graag. Laat het me weten via 06-28650858 of stuur een e-mail.