Wil jouw organisatie beter scoren in Google? Willen jullie meer inzicht krijgen in welke factoren de ranking in Google bepalen. En wat de nieuwste ontwikkelingen zijn? Maar weten jullie niet goed waar te beginnen? Boek dan de persoonlijke SEO bedrijfsworkshop van twee dagdelen. Met een stuk SEO theorie en veel praktijkvoorbeelden gericht op de eigen website en een concrete verbeteraanpak. Zodat jullie vervolgens zelf actief met SEO aan de slag kunnen om te werken aan een betere online zichtbaarheid. 

De SEO bedrijfsworkshop biedt theorie en bedrijfsgerichte SEO aanpak waarmee je organisatie direct aan de slag kan.

SEO analyses vooraf

Deze SEO bedrijfsworkshop is geen algemene training, maar specifiek gericht op jullie website. Daarom maak ik vooraf een uitgebreide analyse op basis van zoekwoorden die voor jullie belangrijk zijn. Waar staat jullie website op dit moment als het gaat om vindbaarheid in Google? Dat is de basis voor de doelstellingen voor verbeteringen. Tijdens de analyse wordt vooraf zichtbaar of er misschien gebroken links zijn. Maar ook is de technische analyse van de website van belang. Welke verbeterkansen zitten daarin?

Programma van de SEO workshop

Korte inleiding over SEO

We beginnen de workshop met een korte inleiding over het veranderende werkveld van zoekmachine optimalisatie. Welke factoren spelen tegenwoordig allemaal een rol? Wat is vooral belangrijk om aan te pakken? Sociale media, snelheid van websites, mobiele vindbaarheid, etc.

Zoekwoordenanalyse

We kijken naar de belangrijkste opgegeven zoekwoorden en hoe die nu scoren. Maar gaan ook aan de slag met een Google Adwords Keyword tool om naar langere en nog specifiekere zoekwoordencombinaties te zoeken. En kijken naar mogelijke synoniemen.

SEO coderen van de content

Vaak zien we dat per pagina nog de SEO coderingen voor Google aangebracht moeten worden. Zoals alt tekstenpage titles en meta descriptions. Daar gaan we direct mee aan de slag. Vullen is verbeteren.

Linkbuilding

Tijdens de analyse vooraf zal ik kijken waar er op dit moment linkjes staan naar jullie website. En waar er nog meer mogelijkheden zijn om linkjes te laten plaatsen. Waar hebben concurrenten linkjes naar hun website staan? De bedoeling is om gelijk het aantal linkjes te vergroten.

Linkbaits

Komt jullie naam vaak voor in sociale media? Wat doen jullie nu actief met sociale media en kan dit eventueel nog voor zoekmachines verbeterd worden? Daar kijken we ook nog even kort naar.

Conversie

Wat is het doel van de verschillende pagina’s van de website? Zijn daar nog verbeterpunten om bezoekers sneller te laten doen wat jullie willen?

Na de SEO bedrijfsworkshop

Gedurende een periode van 3 maanden is het mogelijk om wekelijks of maandelijks een rapport te ontvangen waarin de vorderingen rondom ranking, crawl errors en pagina optimalisatie te volgen zijn. Zo wordt concreet zichtbaar wat de SEO inspanningen opleveren. Na 3 maanden is er een ‘terugkomdag’ op een ochtend om de resultaten te bespreken en eventuele vragen door te nemen. Plus nieuwe stappen die gezet kunnen worden voor verdere verbetering.

Kosten

De kosten van de SEO bedrijfsworkshop in twee dagdelen bedraagt Euro 697,- ex BTW en reiskosten. Dit is inclusief de voorbereidende website en zoekwoorden analyses, twee dagdelen workshop en enkele rapportages.

Direct boeken?

Bel 06-28650858