Mevrouw Gugol – van de wereldwijde bieb- heeft ook een bibliobus. Met plezier rijdt ze daar de hele wereld mee rond. Vol informatie, vol antwoorden. Antwoorden op allerlei mogelijke vragen. Wat ze toelaat in die beperkte ruimte, daarin is ze kritisch. Precies zo kritisch is ze over wat ze aanbeveelt vanuit haar mobiele bieb. Scoor je bij haar al goed in de “vaste bieb”? Dat is nog geen garantie voor een goede plek in de mobiele bieb lijsten. 

Snelheid gaat voor alles

Mevrouw Gugol houdt van gas geven. Ze kent haar mobiele pappenheimers namelijk wel. Die hebben altijd haast en zijn erg ongeduldig. Antwoorden moeten er dus nog sneller zijn. Lang naar een wit scherm kijken, dat wil jij toch ook niet? Om in de mobiele bieb te scoren moeten websites snel laden. Grote zware afbeeldingen doen daar geen goed aan. Het geduld raakt dan snel op. Daarom heeft ze een eigen ranking voor de mobiele bieb in het leven geroepen. Mobile First!

Duidelijke taal in de mobiele bieb

Lekkere korte zinnen. Daar houden de mobiele klanten van mevrouw Gugol van. Net als in columns in de krant. Lekker snel lezen, specifieke woorden die goed to-the-point zijn. Niet te veel tekst, niet te weinig. De lezer wil namelijk nog wel overtuigd worden dat dit het antwoord is. En mevrouw Gugol ook. Goede tussenkoppen maken het nog makkelijker voor de ongeduldige lezers.

Customer journey

Als je een goede mobiele tekst hebt, wil de lezer best wel een stukje met je meerijden. Mevrouw Gugol vindt het wel wat… Tot welke halte? Dat heb je nooit helemaal in de hand. Maar je kunt wel duidelijk zichtbare opties bieden. Tussendoor een uitstapje of overstap naar station “Download”? Een goede knop plaatsen doet wonderen. Blijven ze zelfs lezen tot het einde? Mevrouw Gugol houdt wel van gezelligheid, dus hoe langer hoe beter. Laat de reis daarna niet zomaar aflopen, maar geef lezers een keuze, dat vinden ze fijn. Ook weer met duidelijke knoppen bijvoorbeeld. Rechtsaf voor “Meer weten” of linksaf naar het winkelcentrum “Bestellen”. Geen keuzestress. Snel beslissen!

Waar wil jij heen?

Vind je het leuk om vaker over mevrouw Gugol te lezen? Om op een speelse manier te lezen hoe en waarvoor je het optimaliseren allemaal doet? Meld je dan aan voor mijn gratis SEO tips. Of kan ik je ergens mee helpen? Vul dan het contact formulier in. Ik neem snel contact met je op!

Gratis SEO tips
SEO hulp nodig?