SEO punten kun je op elke pagina scoren. Het is misschien meer werk dan vroeger, maar het is wel de moeite waard om beter te kunnen gaan ranken. Hoe beter je je huiswerk maakt, hoe beter dat gaat. Ik werk voor veel verschillende klanten en vind het altijd een leuke sport om elke pagina zo optimaal mogelijk te maken. Dit is mijn belangrijkste top 10 om SEO punten te scoren.

 1. Zoekwoord in de titel van de pagina

De titel van de pagina moet het belangrijkste zoekwoord bevatten, waar mogelijk als eerste woord. En Google moet ook kunnen zien dat dit de belangrijkste titel (Heading 1) is. Dit moet de website bouwer goed geregeld hebben.

2. Introductietekst vet en met zoekwoord aan het begin

SEO punten scoren kun je ook met de introductie (het begin van je body tekst). Zelf vind ik het altijd prettig om met een vette introductietekst te werken. Het beste is om ook hier weer ervoor te zorgen dat het belangrijkste zoekwoord of de zoekwoordcombinatie vooraan staat. Dat is op deze pagina dan ook gebeurd. Ik wil gaan scoren op SEO punten.

3. De subkoppen met zoekwoorden

Google moet ook deze headings goed kunnen herkennen en daar ook weer het zoekwoord in terug vinden of anders een synoniem daarvoor.

4. Plaatjes met zoekwoord in de naam

Elk plaatje dat je op een pagina zet moet in de naam het zoekwoord bevatten en bijvoorbeeld je bedrijfsnaam. Zet er een plat streepje tussen (geen underscore). Bijvoorbeeld mijnbedrijf-zoekwoord-specialist.jpg.

5. Belangrijk: ALT tekst voor ELK plaatje

Dit is een van de lastigste gewoontes om aan te leren, maar ook dat levert wel SEO punten op. Geef elk plaatje een ALT tekst mee. Dat is de tekst die Google op een pagina laat zien als het plaatje zelf niet goed kan worden weergegeven. Zet altijd het zoekwoord in de alternatieve tekst. Het is een soort bevestiging aan Google waar het plaatje over gaat en als dat dan alles te maken heeft met de pagina waar het plaatje op staat, dan scoor je daarmee.

6. Page titles en Meta Description met zoekwoorden

Ik vul geen website meer zonder een SEO module en ben zoals je misschien al weet ondertussen altijd erg blij met de Yoast SEO plugin voor WordPress van Yoast. Daarmee krijg je extra velden om in te vullen wat jij wilt dat Google voor elke pagina in de zoekresultaten laat zien. Zie mijn blog over hoe Google jouw bedrijf laat zien in zoekresultaten. En ook nog eens relevant om beter gevonden te worden.

7. SEO punten door voldoende tekst over je onderwerp

Google gaat er vanuit dat hoe meer informatie jij op een pagina over een bepaald onderwerp kunt vertellen, hoe meer jij een expert bent op dit gebied. Dat is voor Google relevant, omdat ze graag willen dat mensen die ergens naar zoeken zo snel mogelijk op een pagina komen waar ze het complete antwoord kunnen vinden. Vandaar dat een minimum hoeveelheid van 300 woorden wordt aangeraden en je ook echt SEO punten oplevert. Het klinkt heel veel, maar door optische aanpassingen met tussenkoppen of bijvoorbeeld door tekst aan te bieden achter tabjes. Google leest ook de verborgen tekst!

8. Relevante externe link opnemen

Google waardeert het als je je lezers een mogelijkheid geeft om elders op het internet meer te weten te komen over een specifiek item of bedrijf in jouw tekst. Vandaar dat ik hierboven en nu weer een link heb opgenomen naar de website van Yoast.

9. Interne links naar relevante pagina’s

Ook linkjes naar andere relevante pagina’s op je eigen site werken ook altijd goed. Vooral als ze over het zelfde onderwerp of gerelateerde onderwerpen gaan. Ik nodig je dan ook van harte uit om nog iets meer te lezen over SEO ontwikkelingen. Een pagina op deze site die ik al een tijd terug heb geschreven. Zorg er dan wel voor dat je niet meer ‘klik hier’ gebruikt en dat van een linkje voorziet. Het liefst moet je zoekwoord of een synoniem ook weer in de link tekst terugkomen.

10. Call-to-action onderaan de pagina

Onderaan elke pagina moet je een call-to-action opnemen, een uitnodiging of optie voor de lezer om verder te klikken of meer informatie aan te vragen. In het tekstje voor deze keuzemogelijkheid neem je je belangrijkste zoekwoord nog een keer op en maakt die vet. “Meer weten over zoekwoord? Neem gerust contact met ons op via…”.  En bij dezen sluit ik dan ook graag op deze wijze mijn blog af.

Meer informatie?

Bij het schrijven van deze pagina heb ik mij keurig gehouden aan de SEO regels en verwacht ik dan ook goede SEO punten te gaan scoren. De SEO plugin van Yoast laat mij in ieder geval zien met de pagina analyse dat ik goed bezig ben geweest. Ik heb op alle punten een groen bolletje gescoord en dat is natuurlijk heel prettig. Bedankt, Yoast!

Ik ben natuurlijk graag bereid om je meer te vertellen over SEO punten scoren. Want geloof me, er zijn nog meer tips voor het scoren van SEO punten en ook genoeg tips over wat je niet moet doen. En als je er allemaal geen tijd voor hebt, neem ik het werk ook graag uit handen. Want ik doe het zo graag :).

 

Bron: www.marketingenergy.nl/seo-punten-scoren-op-elke-pagina-is-een-sport