SEO Bloggen met plezier? Kan dat? Ja, hoor, dat bestaat! Heb je de nodige blogs geschreven, maar wil je graag nog beter gevonden worden met je blogs? Wil je scoren op de zoekwoorden die voor jouw business belangrijk zijn? SEO-proof schrijven dus, maar wel creatief en ‘eigen’ blijven? Deze workshop is een combinatie van bloggen – met plezier!- en een praktische en  toepasbare SEO introductie. Deze verdieping in je blog toepassen geeft direct resultaat: een nieuw SEO-proof blog.

SEO Bloggen met plezier Workshop voor zelfstandig ondernemersHet bewezen concept ‘Bloggen met plezier’ van Petra Steffens is het uitgangspunt. Geïnspireerd een blog schrijven in een rustige setting met andere ondernemers en schrijvers. Maar dan wel op basis van nieuwe kennis over SEO, helder uiteengezet door Monique van Dam. Wij doen vooraf een kleine zoekwoordenanalyse voor elke deelnemer en daar gaat een ieder deze ochtend mee aan de slag. We laten ervaren dat SEO geen creativiteitskiller hoeft te zijn, maar juist een inspiratiebron is. Na de toegepaste theorie, zetten we met een paar schrijfoefeningen ons creatieve brein ‘aan’. En gaan we vol inspiratie een SEO sterke blog schrijven. Met plezier!

SEO Blog tips

SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachines optimalisatie. Door op een doordachte manier je teksten op te bouwen rondom zoekwoordcombinaties, kun je beter gevonden worden door je klanten. Voor ondernemers geldt bij SEO echter vaak ‘onbekend maakt onbemind’. Herken je dit?

“Ik heb weleens van SEO gehoord, maar hoe dan precies?”

“Als ik aan SEO denk, heb ik geen zin meer om te bloggen”

Daar willen wij graag wat aan doen. Op een heldere en toegankelijke manier belichten we SEO en geven we praktische SEO blog tips. De volgende punten komen onder andere aan bod bij het SEO bloggen:

  • Waar zijn jouw klanten naar op zoek? Vraag het ze eventueel. Let op: mensen typen steeds langere ‘zoekwoorden’ in bij Google. Italiaans restaurant in de buurt
  • Welke synoniemen kunnen klanten daarvoor ook gebruiken als ze een antwoord zoeken? Italiaans restaurant dichtbij
  • Kies één of twee van die woorden of woordcombinaties en geef daar duidelijk antwoord op in je blog. Welk antwoord of welke oplossing heb je? Vertel over je expertise en maak het persoonlijk.
  • Zorg ervoor dat Google ook kan ‘lezen’ waar je tekst over gaat en dat jij het beste antwoord op dit onderwerp geeft. Dan scoor je beter.

Geïnspireerd schrijven

Schrijfoefeningen zorgen ervoor dat iedereen in een goede schrijfmodus komt. We creëren daarvoor een rustige setting. Misschien wisselen we wat schrijfresultaten met elkaar uit. Als iedereen in the mood is, beginnen we aan het schrijven van de blogs. Ieder voor zich. De voor of door jou  gekozen zoekwoorden gebruik je als kapstok. De tekst schrijf je zoals je normaal ook zou doen. De gegeven tips pas je zoveel mogelijk toe. Als je tevreden bent, doen we nog een SEO check.

SEO check

In de SEO tool Yoast SEO die we gebruiken (zorg wel dat je die plug-in in WordPress vooraf hebt geactiveerd), kun je jouw blog finetunen om maximaal te scoren in Google. Zo zie je direct wat je moet doen om groene bolletjes te scoren. En staat je blog eigenlijk direct klaar om online te gaan. Verrassend snel en leuk om te doen. Wie weet krijg je direct weer inspiratie voor een volgende blog!

Deze workshop is een aanrader voor iedereen die graag zijn of haar klanten goed wil bereiken. En hij is ook nog leuk, actief en creatief. Wat wil je nog meer. Dank je wel, Petra Steffens en Monique van Dam. –  Wendy

Wie zijn wij?

Petra Steffens

Petra Steffens SEO Bloggen met plezier Workshop trainerPetra Steffens is gek op spelen met tekst&taal en moedigt anderen graag aan het plezier in het schrijven op te zoeken. ‘Als je het voor jezelf leuk maakt worden je teksten smeuïger = lekkerder om te lezen dus.’ Door aandacht en tijd te maken voor het schrijven gaat de schrijfmodus al gauw aan. Stilstaan bij woorden en zinnen brengt nieuwe creaties tot stand. Via diverse schrijfoefeningen boort Petra de creativiteit aan en kun je de pen lekker zijn werk laten doen. Wedden dat er iets bruikbaars tussen zit. Plezier en inspiratie verzekerd!

Monique van Dam

Monique van Dam

Monique van Dam is al jaren bezig met tekst en beeld op websites als interim content manager en webredacteur. Daarnaast is ze enthousiast over de toegevoegde waarde van SEO voor communicatie teams, zelfstandige professionals en tekstschrijvers. ‘Als je weet waar mensen op zoeken, is het leuk om daar een goed antwoord op te geven.’ Monique laat op een luchtige manier zien hoe iets schijnbaar technisch als zoekmachine optimalisatie, heel praktisch is in te zetten. SEO bloggen wordt een stuk gemakkelijker.

Aanmelden voor SEO Bloggen met plezier

Wil jij ook leren SEO bloggen met plezier? Meld je aan voor deze workshop op:

29 juni 2018 bij Station026 in Arnhem (Zuid), van 9.00 tot 13.00 (aankomst vanaf half negen)

De normale prijs voor deze workshop bedraagt Euro 97,- (ex BTW) per persoon. Voor 29 juni geldt een speciaal tarief van Euro 79,- ex BTW. Het maximum aantal deelnemers is 8-10. We zien je graag op 29 juni 2018 in Arnhem.

Aanmelden