Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Dit jaar wil ik graag heel veel ondernemers helpen met SEO en dus met online zichtbaarheid. Maar dan moet ik zelf ook wel goed te vinden zijn en goed in beeld bij mijn doelgroep. Actiepunt nummer één was daarom voor mij de afgelopen weken het vergroten van mijn eigen off-line en online zichtbaarheid.  

Ik vind het leuk om deze activiteiten met je te delen. Misschien heb je er wat aan om jezelf ook (nog) beter in beeld te krijgen.

Online zichtbaarheid vergroten met een effectievere homepage. Minder is meer. Bel 06-28650858.De homepage van mijn eigen website aanpassen: terug naar de basis

Na jaren heel veel website trajecten begeleid te hebben, ben ik eerst weer even teruggegaan naar de basis, naar mijn eigen website. Voldeed die eigenlijk wel aan wat ik tegenwoordig allemaal te vertellen heb? Niet helemaal. Ik wist natuurlijk wel ongeveer wat ik moest en wilde veranderen, maar deed het steeds niet. Toen heb ik me door een webinar van de Maarten en Vanessa van Webcademy laten inspireren en direct daarna mijn homepage aangepast. Simpeler en effectiever. Job done.

De online zichtbaarheid van de trainingen vergroten

De SEO Introductietraining staat al een tijdje online en er zijn er al een aantal geweest. Voor diegenen die na de SEO introductietraining extra hulp willen hebben, is er de SEO VIP ochtend. Ik heb de info erover nu op mijn website gezet. Het is een 1-op-1 begeleiding/training om gericht SEO verbeteringen door te voeren. Met het doel om beter te scoren in Google. Ik heb zo al verschillende ZZP’ers individueel verder kunnen helpen. Hier vind je meer info over de SEO VIP ochtend.

Nieuwe SEO introductietraining plannen

Ik heb de eerste SEO Introductietraining voor vrouwelijke ondernemers voor 2017 ingepland, en wel op 10 februari in Arnhem. De exacte locatie maak ik binnenkort bekend, maar je kunt je al wel aanmelden. Tijdens deze ochtend leg ik de achtergrond van SEO uit, vertel ik welke puzzelstukjes je kunt verbeteren om beter te scoren in Google en kun je sparren en netwerken met andere onderneemsters. En we gaan ook direct een aantal verbeteringen doorvoeren. Je krijgt extra inspiratie om met zoekmachine optimalisatie (SEO) aan de slag te gaan. Zie ik je daar? Meer info en aanmelden.

Meer info en aanmelden voor de SEO introductietraining

 

LinkedIn profiel aanpassen

Online zichtbaarheid vergroten met een artikel op LinkedIn. Bel 06-28650858.Mijn LinkedIn profiel was al heel erg uitgebreid. Het had van LinkedIn al de hoogste rating gekregen. Maar ik wilde weten hoe ik mijzelf met LinkedIn zichtbaarder zou kunnen maken. Toen zag ik een Challenge en Webinar voorbij komen van Masja Slootweg, de LinkedIn voor ondernemers expert. Heel erg boeiend! Het resultaat: mijn aangepaste profiel met een nieuwe header foto met extra info erin, nieuwe afbeeldingen en een eerste artikel gepubliceerd via LinkedIn. Dat laatste kan alleen als je je taalinstelling op Engels hebt staan! Misschien is daardoor mijn LinkedIn desktop versie vernieuwd sinds 19 januari? Maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen…

Blogs delen op Facebook

Ik heb het LinkedIn artikel over ALT teksten (die ook als blog op deze site staat) na publicatie direct gedeeld op een relevante facebook groep. Het leverde leuke reacties op. Dus bij volgende blogs ga ik dat zeker weer doen.

Werken aan een E-book

Al ruim een jaar heb ik een om mijn E-book te schrijven en nu is ie er bijna. Een paar collega ondernemers om mijn heen werpen er hun scherpe blik op. Binnenkort kan ik hem dan eindelijk gratis gaan aanbieden op mijn site. Voor nog meer online zichtbaarheid.

Bewust netwerken

Vroeger moest ik er niet aan denken om te gaan netwerken, maar sinds een jaar vind ik het echt leuk. Ik zoek dan ook netwerken uit die bij mij passen, zoals de Open Coffee in mijn eigen dorp en de Bewust Ondernemende Vrouwen in Arnhem. Bijzonder inspirerend om gelijkgestemde ondernemers te treffen en kennis met elkaar te kunnen delen.

Hoe nu verder?

De komende week ben ik voor klanten druk bezig met SEO adviezen voorbereiden, maar wil ik toch nog tijd vrijmaken om te werken aan mijn bedrijf. Zo ga ik referenties vragen en mijn e-book online zetten. En misschien kan ik jou wel helpen? Heb je vragen over mijn activiteiten of ik je kan helpen? Stuur dan een e-mailtje naar monique@marketingenergy.nl. Of zie ik je tijdens de training op 10 februari in Arnhem? Zou leuk zijn!

 

Bron: Monique van Dam

Meer info en aanmelden voor de SEO introductietraining