UPDATE: Na een aantal maanden is dit allemaal weer ingetrokken en is alles terug op 2 regels.

Ik volg SEO ontwikkelingen natuurlijk op de voet. Zo kreeg ik begin december SEO nieuws op de digitale deurmat. En wat ik las, verbaasde me zeer. BEVESTIGD: Google toont langere pagina beschrijvingen in de zoekresultaten. Ik was meteen getriggerd en ging zoeken in Google.En jaar hoor. Meer dan drie regels tekst over sommige pagina’s! In navolging van Twitter een verdubbeling van de pagina beschrijvingen? UPDATE: Na een aantal maanden is dit allemaal weer ingetrokken en is alles terug op 2 regels.

Langere pagina beschrijvingen in zoekresultaten bij Google.

Meta description maximaal 160 karakters toch?

Dat was jarenlang het geval. Ik weet bijna niet beter. Ik vertel ook aan iedereen dat ze het echt kort moeten houden. Maximaal 160 karakters omdat Google de omschrijving anders afbreekt. En wat zie je nu? Degenen die keurig hun meta description met Yoast hebben ingesteld, staan nog op 2 regels. En waar dat niet is ingesteld, pakt Google meer van de bodytekst. En laat zelfs 4 regels zien bij de pagina beschrijvingen! Het is bijna oneerlijk. Heb je jarenlang je best gedaan om beknopt te zijn bij je metadescriptions, vallen pagina’s zonder ingesteld meta descriptions ineens meer op. En laat Google daarvan lange pagina beschrijvingen zien.

Test of definitief meer regels in de pagina beschrijvingen

Het past natuurlijk in de strategie van Google om zo snel mogelijk antwoord te willen geven aan (be)zoekers. En daar kan ik alleen maar voor zijn. Maar mogen of moeten we nu al onze snippets in Yoast SEO gaan aanpassen? Inmidddels wel. Updaten naar Yoas SEO 6.0 zorgt ervoor dat je tot en met 320 karakters een groen bolletje kan scoren. Dat aanpassen betekent extra werk op korte termijn. Op de lange termijn maakt meer tekst het wel makkelijker om de essentie van een pagina goed weer te geven. Kortom, weer even wennen.

Meer SEO tips?

Sta je nog niet op mijn mailinglijst? En wil je toch graag SEO en website tips in je mailbox? Meld je dan nu alsnog aan voor mijn SEO tips.

Monique van Dam

Bron: http://test.marketingenergy.nl/langere-pagina-beschrijvingen-google/